SUPER FAST FIGURALNAJA LISA

venäjänvinttikoiranarttu, syntynyt 10.6.2017 (1-vuotias, ikääntyy satunnaisesti)

säkäkorkeus 70cm, VTR-17172

omistaja:  Tilda / Jäniskorventie 13

kasvattaja: kennel Super Fast, Eilwen

Olin aivan liian pitkään vain harkinnut toista koiraa pihaan pyörimään kunnes näin Super Fastin pentueilmoituksen ja tartuin luuriin. Vaikka meidän Susi niin hevosiin tuntuikin samaistuvan oli sen aika saada vihdoin laumaansa koirajäsen. Pentuvaraus tehtiin ja Susi olisi odottanut varmasti aivan yhtä tulisilla hiilillä kuin minäkin, jos asiasta mitään olisi ymmärtänyt. Kaunis narttupentu sai näppärästi nimekseen Lisa eli Kettu koska eikö Susi ja Kettu nyt kuulostakin loistavalta parivaljakolta? Olipahan Ketun velikin saanut nimekseen Susi. 

Niin meille saapui kettu, vähän epäluuloinen pieni pitkäkoipi, joka kavahti hevosia ensimmäiset kaksi viikkoa ja kulki lopulta Susin perässä mihin vain. Lopulta nuuhkaisemaan myös varovaisesti lammasmaisen Hessa tammamme takakinttuja. Ketusta tuli Susin kanssa parivaljakko,  joka  kulkee

emännän perässä, lyhyemmällä tai pidemmällä välimatkalla, kaikkialle. Kettu on kaksikosta se, joka ei aina aikaiseen aamutalliin jaksaisi kirmata mukaan koska pehmeät vällyt houkuttelisivat pidempiin uniin. Ulkona hillitysti aloitettu aamu vaihtuu pian riekkumiseen, jota ei voi nauramatta seurata. 

Kettu karttaa välillä pitkäänkin vieraita naamoja, mutta kiehnää hillittyyn tyyliinsä tuttujen ihmisten helmoissa kiinni. Daamimme viihtyisi paijattavana vaikka koko päivän kun tuttuja ihmisiä on näköpiirissä. Illalla kömmitään emännän sänkyyn ja nukutaan mahdollisimman liki, jos suinkin lämpötila sen sallii. 

Ketun kanssa on vaatinut hieman enemmän treeniä, jotta näyttely- ja kilpailupaikoilla ei tarvitse jännittää. Iän myötä pieni arkajalka on kuitenkin saanut itsevarmuutta ja kulkee mukana tarkkaavaisesti, mutta rauhallisin mielin. Parasta on silti oma sänky ja Hessan perässä juokseminen metsäteillä. 

Iie. tuntematon

Iie. tuntematon

Iei. tuntematon

Iee. tuntematon

Eii. Cosmos Yegorov

Eie. Praskoviya

JÄLKELÄISET

KILPAILUTULOKSET

01.10.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 39,5s  HYVÄKSYTTY

12.10.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 36,7s  HYVÄKSYTTY

 

NÄYTTELYTULOKSET

10.08.2017, YVNL / NOR, AVO, Kutsu, tuom. Dumle, EH

17.12.2017, YVNL / LTU, AVO, Kutsu, tuom. Shady T, ERI

PÄIVÄKIRJA

26.9.2017

Ketusta on tullut ajan mittaan erottamaton osa laumaa. Epäluuloisena arkajalkana saapunut vinttikoiranalku on saanut itsevarmuutta eikä kavahda enää hevosiakaan, mitä nyt joskus Pipo orin rieukkumista. Susin kanssa nuorikkomme nukkuu yhdessä emännän jalkopäässä tai tyhjissä karsinoissa kun emäntä paahtaa tallihommia. Yhtä kaikki aina ollaan varjona perässä ja hommissa mukana.

Ensimmäisistä näyttelyistä Kettu kävi nappaamassa EH:n ja kohta on edessä ensimmäiset koejuoksut. Vielä me tarvitaan rutkasti kokemusta ihmisvilinöistä, mutta kyllä me pikkuhiljaa raahaudumme taas enemmän ulos tutuista korpimetsistä. 

© Kaikki sivujen sisältö ylläpitäjän ellei toisin mainita. /  Taustakuva © Wix  / Etusivun hevosten ja koirien kuvien tekijänoikeudet löytyvät kuvia klikkaamalla eläinten omilta sivuilta.