SIOUXIE  aka  Susi 

venäjänvinttikoiranarttu, syntynyt 27.1.2017 (2-vuotias, ikääntyy satunnaisesti)

säkäkorkeus 71cm, VTR-16859

omistaja:  Tilda (VRL-12554) / Jäniskorventie 13

kasvattaja:  Olga Lavruk RUS evm

Susi on pitkään haaveissa ollut unelmakoira, jonka hankinta tuli ajankohtaiseksi kun muuttokuorma raijattiin maalle ja pihaan nousi oma hevostalli. Uudessa pihapiirissä ja korpimetsissä oli isolla vinttikoiralla tilaa kirmata ja emäntä oli iloinen lenkkiseurasta sekä unikaverista. Suomesta ei sopivaa koiraa tuntunut löytyvän, joten tutun kautta pentua lähdettiin hakemaan Venäjältä. Maailman kaunein ja hömelöin hontelokoipi sieltä lopulta saatiinkin haettua kotiin ja Susista tuli pihapiirin kaikkia uusia tulokkaita vähän epäluuloisena kyräilevä vahtikoira. Todellisuudessa alun luimimisen jälkeen Susi hyväksyy kaikki tyynesti ja tarpeeksi tuttujen ihmisten kanssa luopuu lopulta kaikesta arvokkuudestaan riekkuen onnellisena pitkin pihaa ja ihmisten jalkoja. 

 

Susi on mamman oma honkkelokoipimussukka, jolta kyllä yllättäen kilpailutilanteessa löytyykin jalat oikeilta paikoiltaan. Kaikkialla muualla Susi tuntuu olevan välillä onnettoman kömpelö, jonka liikkumisesta ei ikinä osaa sanoa mennäänkö etuperin vai takaperin. Tuttujen kanssa ja kokiessaan olonsa turvalliseksi Susi on varsinainen huumoriveikko ja näyttää aina onnellisen pölhöltä saadessaan huomiota. Vieraisiin se suhtautuu aina ensin varauksella ja harkitsevan luonteensa vuoksi on myös oiva kaveri metsälenkillä hevosten kanssa kun kolutaan uusia metsäreittejä. Hevosten kanssa koira tulee muutenkin juttuun mitä parhaiten ja hevoseksi sitä itseäänkin välillä leikillään kutsutaan. Sisällä tallissa ja hevosten lähellä se malttaa aina olla hötkyilemättä, tietäen selvästi että hevoset arvostavat sen harkitsevampaa puolta.

i.  Bostraj  evm     ii.  Donskoi Blackberry  evm     ie.  Carats Hansi  evm      /      e. Catinka Simonova  evm     ei. Matrioshka  evm     ee. Milena   evm

KILPAILUTULOKSET

19.03.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 38,9s  Hyväksytty

11.06.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 37,5s  Hyväksytty

01.10.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 42,5s

12.10.2017, VVUL, FIN, Koejuoksu / 40,7s

 

NÄYTTELYTULOKSET

10.08.2017, YVNL / NOR, AVO, Kutsu, tuom. Dumle,

    ERI1 SA PN1 SERT ROP CACIB vNORDW-17 / RYP-2

17.12.2017, YVNL / LTU, AVO, Kutsu, tuom. Shady T

    ERI  SA  PN2  SERT

PÄIVÄKIRJA

18.3.2017

Susi kasvaa ihan silmissä! Piti vähän palautella mieleen vinttikoirajuoksujen sääntöjä ja nyt on Susi ilmoitettu ensimmäiseen koejuoksuun. Eiköhän me nyt Suomessa aiota ihan valioksi asti kun emäntä tästä oikein innostuu. Susi on oppinut oikein ketteräksi ja kunto on kasvanut kohisten kun on kirmannut hevosten kanssa kilpaa metsäteillä.  Iltaisin se kömpii yhäkin sänkyyn ja minä en henno kieltää oli se imaissut pihalta kuraa turkkiinsa kuinka paljon tahansa.

16.3.2017

Iik, Siouxie saapui! Olin jo heti sen nimen kuullessani päättänyt, että siitä tulee Susi. Ihana ystäväni ajoi autolla hakemaan Susin Venäjän puolelta minun huhkiessani koko päivän malttamattomana tallihommissa. Ystäväni purkautuessa ulos autosta väsähtäneen pennun kanssa olin haljeta onnesta: juuri niin kaunis ja suloinen honkkelokoipi kuin mitä kaikissa kuvissa ja videoissa. Hevoset olivat pennun mielestä samaan aikaan äärettömän pelottavia ja kiinnostavia. Susi vaikutti persoonaltaan harkitsevalta, joskin kiihtyi nollasta sataan kun jotain kivaa tapahtui. Tyytyväisenä pieni kömpi päivän päätteeksi emännän sänkyyn nukkumaan ja saa  ihan luvan kanssa siinä nukkuakin.

© Kaikki sivujen sisältö ylläpitäjän ellei toisin mainita. /  Taustakuva © Wix  / Etusivun hevosten ja koirien kuvien tekijänoikeudet löytyvät kuvia klikkaamalla eläinten omilta sivuilta.